Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2013
  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

  • Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

    Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor gehakt mengsel
500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger)
1 kleine ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
4 e krulpeterselie, fijn
1 t Worcestersaus
1 volle t mosterd
1 t zout
1/4 t vers gemaalde zwarte peper
1 ei

spekreepjes, voor bovenop
plukje peterselie voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Smeer cupcake vormpjes in met zachte boter.
2. Meng gehakt met schone handen.
3. Verdeel gehakt over cupcakes waarbij je de bodem en randen de cupcake bedekken.
4. Schep aardappelpuree in elk holte zodat het boven iets boven de vorm zelf uitkomen.
5. Maak aardappelpuree glad met de achterkant van een natte lepel.
6. Druk stukjes spek in aardappelpuree.
7. Bak voor 1 uur bij 180*C tot gaar en mooi goudbruin van kleur.
8. Snijd randen van cupcakes los. (de aardappelpuree is geneigd om vast te bakken aan plaat)
Doen cupcakes op serveerschaal en garneer met peterselie.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Tip: doen oven wat hoger aan einden voor nog een goud bruiner kost.

Eten met Lekker met tomatensalsa (echt heerlijk!)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 24-03-2017

Ook weer zo'n lekker recept van de helaas te vroeg overleden Deon. Lieve groet Cecile

Tweeling55 avatar
Tweeling55 24-03-2017

Dankjewel voor dit recept. Ga ik volgende week maken ,met misschien een eigen variatie erop.

ArualB avatar
ArualB 24-06-2016

Leuk zeg! Neem ik mee hoor, dank je wel.

deonart avatar
deonart 10-11-2013

Marijke, dit kan best. Succes Deon

marie-france avatar
marie-france 10-11-2013

Hallo Deon, kun je deze cupcakes ook voorbereiden, zodat je ze alleen nog maar in de oven hoeft te zetten als je gaat eten? Marijke

willeke-s avatar
willeke-s 08-10-2013

Héérlijk Deon ! Groetjes Willeke.

sinnie40 avatar
sinnie40 18-08-2013

Bedankt voor het heerlijke recept!!! Iedereen heeft er van gesmult.

hermanna2 avatar
hermanna2 17-08-2013

Bedankt een heerlijk recept!

adeline43 avatar
adeline43 12-08-2013

Hoi Deon, als ik weer thuis ben ga ik dit recept uitproberen. Bedankt! groetjes, Adeline

Karinn1 avatar
Karinn1 12-08-2013

Lijkt me echt heerlijke Deon. Neem recept graag mee. Dank voor het delen. Groeten Karinn

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten