1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Cupcakes
  5. Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

Door: deonart

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2013

Ingrediënten 4 personen


voor gehakt mengsel
500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger)
1 kleine ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
4 e krulpeterselie, fijn
1 t Worcestersaus
1 volle t mosterd
1 t zout
1/4 t vers gemaalde zwarte peper
1 ei

spekreepjes, voor bovenop
plukje peterselie voor garnering


Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

stort cupcakes op snijplank

stort cupcakes op snijplank
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

tomaten salsa die goed combineren met de smaken die al in de cupcakes zijn

tomaten salsa die goed combineren met de smaken die al in de cupcakes zijn
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes

Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Smeer cupcake vormpjes in met zachte boter.
2. Meng gehakt met schone handen.
3. Verdeel gehakt over cupcakes waarbij je de bodem en randen de cupcake bedekken.
4. Schep aardappelpuree in elk holte zodat het boven iets boven de vorm zelf uitkomen.
5. Maak aardappelpuree glad met de achterkant van een natte lepel.
6. Druk stukjes spek in aardappelpuree.
7. Bak voor 1 uur bij 180*C tot gaar en mooi goudbruin van kleur.
8. Snijd randen van cupcakes los. (de aardappelpuree is geneigd om vast te bakken aan plaat)
Doen cupcakes op serveerschaal en garneer met peterselie.

Tags

Serveertip

Tip: doen oven wat hoger aan einden voor nog een goud bruiner kost.

Eten met Lekker met tomatensalsa (echt heerlijk!)

Bron

Proeven en experimenteren



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top