1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Bananenbrood

Bananenbrood

  • Internationaal, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-08-2013

Ingrediënten


200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram rietsuiker
snufje zout
1 1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kaneel
het wit van 2 eieren
3 bananen, gepureerd of geprakt (ca 300 gram)
60 ml melk


Verder heb je nodig


Cakeblik
2 Kommen
(staaf)mixer


Bananenbrood: favoriet tijdens ons verblijf in Australie. Gemakkelijk om ook thuis te bakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in van ca. 20 x 10 cm en bestuif met wat bloem

Bereidingswijze

Meng in een kom bakmeel, bakpoeder, suiker en kaneel.
Mix in een andere kom de geprakte banaan, melk, het eiwit en het zout.
Voeg het meelmengsel toe aan de banaan en mix even.
Schenk het beslag in de cakevorm en zet deze in het midden van de oven. Bak het bananenbrood goudbruin in ongeveer 55 minuten. Check of het brood gaar is door er met een prikker in te steken: als deze er schoon uitkomt, is hij gaar. Zit er beslag aan, dan moet het brood nog zo`n 5 a 10 minuten bakken. Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen en haal het dan uit het blik. Laat op een plank of rooster verder afkoelen.

Bron

Een tijdschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barbara97


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Barbara97
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top