gemaakt door pwiggers!
VOOR DE CHIMICHURRY:
2 rode uien (fijngesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 flinke tomaten (in kleine blokjes)
2 groene Spaanse pepers (gesnipperd)
6 el peterselie (heel fijngesneden)
2,5 dl olijfolie
1 dl witte wijnazijn
1 el zout
1 el zwarte peper
4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes)
2 el olijfolie
Mengkom, scherp mes, snijplank, plasticfolie, braad- of hapjespan.
Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!!
Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.
DE CHIMICHURRY:
Meng alle ingredienten goed door elkaar en leg er de kipreepjes in, laat deze minimaal 4 uur marineren (liever een hele nacht, dan trekken de smaken nog beter in).
Haal de kip dan uit de marinade (deze wel bewaren voor zometeen) en veeg er evt kruiden etc met een stukje papier af om aanbakken te voorkomen.
Verwarm in de pan de olijfolie en bak hierin de kip op niet te hoog vuur goudbruin en giet er de marinade bij. Laat dit op niet te hoog vuur een minuut of 20 stoven tot de kip gaar maar heel lekker zacht is. Strooi er eventueel nog wat peper en zout over dit heerlijke Argentijnse gerecht kan op tafel. Eet smakelijk, buon appreveche!
Lekker met iets nog vochtige rijst en een gegrilde maiskolf.
Ben het ergens tegengekomen, alleen geen idee meer waar
lindaP1 08-07-2014
Gaat hopelijk wel lukken, ik ga het zo in de marinade zetten en morgen eten..
Delarosa 08-07-2014
Hoi Lindap 1, ja hoor dat kan prima, dan wordt het alleen iets scherper van smaak. Ik wens je bijvoorbaat eet smakelijk! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
lindaP1 07-07-2014
Ik wil de kip morgen in de marinade zetten, mocht ik de groene pepers niet kunnen vinden, is dat te vervangen door de rode?
Delarosa 02-09-2013
Goeieavond Petra, dank je wel voor de smakelijke foto die je er bij hebt gezet! Ben er zelf nog steeds niet handig genoeg voor, misschien komt dat nog wel ooit.. Nogmaals dank hiervoor en vriendelijke smulgroetjes, Erwin
pwiggers 02-09-2013
Heb toch nog de foto gevonden die ik van dit heerlijke gerecht gemaakt heb. Echt om te smullen!!!!