1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Pruimentaart
  6. Pruimentaart met meringue

Pruimentaart met meringue

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2013

Ingrediënten


300 gram pruimen (zonder pit)
225 gram kristalsuiker
3 eieren
50 gram boter (op kamer temperatuur)
50 gram maïzena, gezeefd
125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd (of 125 gram bloem + 3 gram bakpoeder)
3 eetlepels melk


Verder heb je nodig


Springvorm van ca 22cm;
Eventueel een spuitzak


Pruimentaart met meringue
Pruimentaart met meringue

Een overheerlijke Pruimen-meringuetaart welke ook met andere vruchten kan worden bereid.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Halveer de pruimen en verwijder de pitten;
Splits twee van de eieren;
Zeef het zelfrijzendbakmeel en de maïzena;
Verwarm de oven voor op 175graden.
Vet de springvorm in en bestuif (m.n. buitenrand) met bloem.

Bereidingswijze

Meng de boter en 125 gram suiker met twee eierdooiers en één heel ei met een mixer.
Meng de bloem en maïzena erdoor. Als alles goed gemengd is kan de melk erbij en nogmaals goed mixen.

Schep het deeg in de vorm en leg hierop de gehalveerde pruimen met de bolle zijde naar beneden.

Bak de bodem in het midden van de oven in ca 40 min gaar

De bovenlaag:
Klop het eiwit stijf totdat er zich zachte pieken gaan vormen (als je de mixer eruit haalt, blijft een piek omhoog staan)
Voeg onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de rest van de suiker (100gram)toe.
Verwijder de rand van de springvorm en spuit het eiwitmengsel met een spuitzak over de taart. Zet nog ca 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Http://www.njam.nl/recepten/rabarbertaart-met-meringue



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alex16776


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alex16776
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top