Courgette geitenkaas plaattaart

  • Mediterraan,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2013
  • Courgette geitenkaas plaattaart

    Courgette geitenkaas plaattaart

    Courgette geitenkaas plaattaart

Lekkere hartige plaattaart van filodeeg met een heerlijke vulling voor elke gelegenheid: brunch, lunch, picknic, zomerse maaltijd, warm of koud, you name it!

Deel dit recept

Ingrediënten
Pak filodeeg, 1grote courgette, 1 geroosterde paprika (pot), 3 kleine geitenkaasjes (pakje 12 stuks) 3 el pesto, 1/2 rode peper, geraspte (parmezaanse) kaas, italiaanse kruiden naar smaak, peper&zout, zwarte olijven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, bakplaat, bakpapier

Voorbereiding

Laat `t filodeeg ontdooien. Snijd de courgette in plakjes, de paprika in blokjes, hak ;t pepertje fijn. Verwarm de oven voor op 200 gr.

Bereidingswijze

Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg er een vel filodeeg op, bestrijk met gesmolten boter of olie, leg het volgende vel erop, bestrijk, en ga zo door tot je vier lagen op elkaar hebt. Verkruimel de geitenkaas over het deeg en druppel de pesto ertussen.Leg de courgetteplajes erop en bestrooi met peper, zout en de it. kruiden. Verdeel de rode peper en de paprika erover en strooi er wat kaas overheen. Bak in ca 15 min gaar en bruin. Verdeel de olijven erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten