Pandan Cake

  • Indonesisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Pandan Cake

    Pandan Cake

    Pandan Cake

  • Pandan Cake

    Pandan Cake

    Pandan Cake

  • Pandan Cake

    Pandan Cake

    Pandan Cake

  • Pandan Cake

    Pandan Cake

    Pandan Cake

  • Pandan Cake

    Pandan Cake

    Pandan Cake

  • Pandan Cake

    Pandan Cake

    Pandan Cake

Pandan cake is een lekkernij gemaakt van groene cake.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram bloem
300 gram suiker
8 middelgrote eieren
150 milliliter kokosmelk
3 eetlepels water
2 volle theelepels bakpoeder
3 eetlepels groene kleurstof
3 eetlepels pandan essence (toko)
1 mespuntje zout
margarine (voor het invetten)
tulbandvorm
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 793,45 kcal
Koolhydraten 129,73 g
Eiwitten 22,52 g
Vetten 19,83 g
Benodigdheden
Pandan extract. ( verkrijgbaar bij een toko )

Voorbereiding

Alles klaarleggen voor het bakken.

Bereidingswijze

Klop de eieren gedurende minstens 3 minuten schuimig.

Doe de suiker, de essence, het zout en de bakpoeder erbij en meng alles goed door elkaar totdat de suiker opgelost is.

Doe beetje bij de bloem erbij en klop tot er een luchtige massa ontstaat.

Doe nu de kokosmelk, het water en de kleurstof erbij en klop alles weer door elkaar.

Als de cake niet groen genoeg is, kun je nog een eetlepel kleurstof erbij doen.



Verhit de oven op 180 graden celsius. Vet het bakblik in en giet vervolgens het beslag erin. Bak de cake in een uur gaar.

De oven moet je tussentijds niet openen. Laat na het bakken de cake langzaam afkoelen in de warme oven.

Serveertip

Met wat vers fruit en lekker wat drinken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

AnneSophiex avatar
AnneSophiex

Doorsturen

Home Recepten