Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

  • Internationaal, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2013
  • Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

    Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

    Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

  • Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

    Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

    Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

Het recept van deze tonijntaart kwam ik tegen op internet. Dus maken! Het was heerlijk!! Ik heb de helft van de hoeveelheden genomen voor 3 personen. We hebben deze tonijntaart lauwwarm als lunch gegeten samen met mijn aardappelsalade a la Petra (recept staat op mijn pagina) en tomaatjes. Er bleef nog een klein stukje over. We vonden het allemaal erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg (Tante Fanny) of 6 - 8 plakjes bladerdeeg
3 blikjes tonijn op olie (netto gewicht per blikje 150 gram)
2 middelgrote gekookte aardappelen in hele kleine blokjes
2 (rode) uien
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 flinke eetlepels kappertjes
1 eetlepel pittige mosterd
1 eetlepel mayonaise of halvanaise
4 eieren
200 ml slagroom of slankroom
100 gram geraspte kaas belegen
flink wat zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat of quichevorm
2 kommen
bakknikkers of "oude" peulvruchten voor het "blind bakken"
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Als je plakjes bladerdeeg gebruikt: laat ze ontdooien.
Bekleed de bakplaat of quichevorm met bakpapier. Bekleed de vorm met het (ontdooide)bladerdeeg.

Nu gaan we het bladerdeeg "blind" voorbakken.:
Leg op het bladerdeeg nog een vel bakpapier en strooi hierover de bakknikkers of wat "oude"peulvruchten. Bak dit onderin de oven plm. 10 minuten. Haal uit de oven.

Ondertussen laat je de tonijn wat uitlekken.
Pel en snipper je de ui.
Klop de eieren met slagroom en 3/4 van de geraspte kaas door elkaar.
Roer de uitgelekte tonijn, kappertjes, gesnipperde ui, aardappelblokjes, citroensap, peterselie, mosterd, mayonaise, peper en eimengsel door elkaar.
Verdeel dit over het voorgebakken bladerdeeg. Strooi het restant van de geraspte kaas erover. Bak de taart nog plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Bron

Iets aangepast recept van internet

Serveertip

Heerlijk! Je kunt de taart warm, lauwwarm of koud eten. Allemaal lekker. Heerlijk met een salade als hoofdmaaltijd. Ook op een buffet of als borrelhapje niet te versmaden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 06-08-2013

Ik maakte deze taart al eens, maar dan iets anders. Ga nu proberen of deze lekkerder is. Bedankt en lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 06-08-2013

Bedankt FvdZteZ! Recept aangepast!

FvdZteZ avatar
FvdZteZ 06-08-2013

Waar zijn de aardappels gebleven in het recept?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten