1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peulvruchten
  5. Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

Pittige tonijntaart warm of koud lekker!

  • Internationaal, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2013

Ingrediënten 4 personen


1 rol bladerdeeg (Tante Fanny) of 6 - 8 plakjes bladerdeeg
3 blikjes tonijn op olie (netto gewicht per blikje 150 gram)
2 middelgrote gekookte aardappelen in hele kleine blokjes
2 (rode) uien
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 flinke eetlepels kappertjes
1 eetlepel pittige mosterd
1 eetlepel mayonaise of halvanaise
4 eieren
200 ml slagroom of slankroom
100 gram geraspte kaas belegen
flink wat zwarte peper


Verder heb je nodig


Bakplaat of quichevorm
2 kommen
bakknikkers of "oude" peulvruchten voor het "blind bakken"
bakpapier


Tonijntaart

Erg lekker!

Erg lekker!
Tonijntaart

In stukken.

In stukken.

Het recept van deze tonijntaart kwam ik tegen op internet. Dus maken! Het was heerlijk!! Ik heb de helft van de hoeveelheden genomen voor 3 personen. We hebben deze tonijntaart lauwwarm als lunch gegeten samen met mijn aardappelsalade a la Petra (recept staat op mijn pagina) en tomaatjes. Er bleef nog een klein stukje over. We vonden het allemaal erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Als je plakjes bladerdeeg gebruikt: laat ze ontdooien.
Bekleed de bakplaat of quichevorm met bakpapier. Bekleed de vorm met het (ontdooide)bladerdeeg.

Nu gaan we het bladerdeeg "blind" voorbakken.:
Leg op het bladerdeeg nog een vel bakpapier en strooi hierover de bakknikkers of wat "oude"peulvruchten. Bak dit onderin de oven plm. 10 minuten. Haal uit de oven.

Ondertussen laat je de tonijn wat uitlekken.
Pel en snipper je de ui.
Klop de eieren met slagroom en 3/4 van de geraspte kaas door elkaar.
Roer de uitgelekte tonijn, kappertjes, gesnipperde ui, aardappelblokjes, citroensap, peterselie, mosterd, mayonaise, peper en eimengsel door elkaar.
Verdeel dit over het voorgebakken bladerdeeg. Strooi het restant van de geraspte kaas erover. Bak de taart nog plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk! Je kunt de taart warm, lauwwarm of koud eten. Allemaal lekker. Heerlijk met een salade als hoofdmaaltijd. Ook op een buffet of als borrelhapje niet te versmaden.

Bron

Iets aangepast recept van internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top