De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-08-2013
  • De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

  • De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

  • De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

  • De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

  • De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

    De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen

Ik begrijp niet waarom mensen geen of weinig verse mosselen eten. Mosselen zitten barstensvol gezonde eiwitten, vitamine en mineralen. Eigenlijk is het supervoedsel. Ik kan het niet laten, maar dit zijn de allerlekkerste verse Zeeuwse mosselen die je kan krijgen in een restaurant of eetcafé. Zodra er iets onbekends in zit slaan Nederlanders en Belgen gelijk op tilt. Dit is een basic recept van verse Zeeuwse mosselen op Nederlandse wijze klaargemaakt. Koken doen we niet meer, maar we wokken ze. Dat gaat veel sneller. Uiteraard zijn de verse Zeeuwse mosselen MSC gecertificeerd, d.w.z. dat ze duurzaam zijn. Dit recept barst van de smaken. Op de foto`s laat ik zien hoe je het doet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Mice en place:

1 grote Ui (halve ringen)
1 grote winterpeen (plakjes)
1 stengel Bleekselderij (halve ringen)
1 bosje verse Bladselderij (gesnipperd)
1 dikke Prei (halve ringen)
2 teentjes Knoflook (geperst)
Bosje verse Peterselie (fijn)
½ verse Venkelknol (fijn)

Droge witte wijn (Chardonnay, Riesling, Sylvaner)
2 kilo verse Zeeuwse mosselen
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Doe olijfolie in de wok, royaal. Voeg knoflook en vers gemalen zwarte peper toe. Verhit op hoog vuur. Doe de helft van de groente er in. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de gewassen mosselen toe. Als ze dicht zijn dan zijn ze levend en goed. Slechte mosselen gooi je weg. Roerbak 2 minuten totdat alle mosselen open staan. Blus af met witte wijn. Deze gaat verdampen en roerbak 2 minuten door. De groenten en de wijn ruiken lekker en de mosselen staan wijd open. Serveer warm op een diep bord. Lekker met knoflooksaus, whisky-cocktailsaus en zoetzure saus. Eet er vers knapperig brood bij of verse frietjes. Mmmm smullen !

Serveertip

Lekker met sausjes, brood of frietjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 07-01-2017

Misschien dat je die met de tweede pan mosselen moet gebruiken....???? Lieve groet Cecile

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 07-01-2017

Toch fijn dat ik antwoord krijg, niet dus.....

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 12-11-2016

Sorry, ik bedoel natuurlijk de groenten......

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 12-11-2016

Wat gebeurd er met de andere helft van de mosselen?

caroca avatar
caroca 25-07-2016

Meegenomen, mijn man en zoon zijn gek op mosselen!

alidada avatar
alidada 03-04-2014

Wij vinden mosselen heerlijk. Neem het mee Alex! Groetjes, Louise

salicornia_ avatar
salicornia_ 03-04-2014

Nog nooit gewokte mosselen gegeten? Nou ja dat kan . Ilonka, een Indische collega van mij wokte 35 jaar geleden (in Zeeland) al mosselen. Waar dan wel een heet pepertje in ging. Daarom zijn ze me niet onbekend. Recept meegenomen

naus_marijke avatar
naus_marijke 02-04-2014

Hoi Alex, Nog nooit mosselen gewokt, altijd gekookt! Lijkt mij een goed en gezond om ze eens te gaan wokken! Bedankt voor het recept en groetjes, Marijke

pwiggers avatar
pwiggers 02-04-2014

Goed idee Alex.Ook ik heb nog nooit mosselen gewokt, maar altijd in de pan. Als dan het deksel 3x omhoog kwam waren ze goed volgens de visboer. Dit lijkt me veel prettiger. Rob wil altijd mosselen eten met gesmolten kruidenboter (zelf gemaakt matuurlijk). Dat kan natuurlijk heel goed met jouw recept. Wat zal hij blij zijn hiermee. Ga ze gauw maken! Groetjes, Petra

alidada avatar
alidada 08-08-2013

Neem dit mee Alex, ik vind mosselen heerlijk maar heb ze nog nooit gewokt. Enfin, eens moet het de 1e keer zijn dus ik ga dit beslist proberen. Groetjes en bedankt voor het delen van dit recept. Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten