1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Meze/Tapas: Auberginerolletjes van de grill met feta

Meze/Tapas: Auberginerolletjes van de grill met feta

Door: Fressnapf

  • Grieks, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2013

Ingrediënten 4 personen


2 grote verse aubergines
Griekse olijfolie (AH excellent)
Zeezout
200 g romige feta, verkruimeld
30 g verse munt
Geraspte schil van 1 citroen (zest)
2 el citroensap, vers geperst
2 tenen knoflook, gehakt
1 verse rode chilipeper, zonder zaadjes, gehakt
1 el extra olijfolie, extra vierge


Auberginerolletjes

gevuld met feta van de grill

gevuld met feta van de grill

Deze kwam ik tegen en o, la, la dit is een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee maken (Meze). Knoflookgarnalen, calamaris, dolma`s, spinazieflapjes, Griekse salade, Kalamata olijven, Gegrilde courgette in knoflook-tomatensaus en wat je verder lekker vind.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de aubergines overlangs in dunne plakken. Giet wat olie op een grote schaal en druk een paar plakken aubergine erin. Leg ze op een heet grillrooster op een halfhoog verhitte barbecue. Rooster ze snel aan beide kanten gaar lichtbruin (aan de randen iets geblakerd). Beweeg de plakken regelmatig heen en weer. Leg de aubergine op een schaal en bestrooi met zeezout. Doe de feta in een kom. Hak munt of basilicum fijn en doe met citroenschil en 1 el citroensap bij de feta. Smeer een beetje van `t mengsel op elke plak aubergine en rol ze op. Snij de rolletjes doormidden en schik ze op een schaal. Ze kunnen afgedekt met aluminiumfolie 1-2 uur bij kamertemperatuur worden bewaard. Roer knoflook, chilipeper, extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en wat zout in een kommetje door elkaar. Giet dit over de auberginerolletjes en dien direct op.

Serveertip

Lekker bij de borrel of als tapa, meze.

Bron

Boekje buiten koken



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top