Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt
- Italiaans,
- 20-30 min.
Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.
Ingrediënten 2 recipe.people
- Twee puntpaprika`s- 250 gr gehakt
- 1.5 tl sambal oelek
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- 1 tl basilicum
- 1 tl oregano
- gemalen peper naar smaak
- 2 el pesto rosso
- Strooikaas (Parmezaanse)
- 100 gr Italiaanse roerbakgroente
- Boterolie
- 100 gr cherry tomaten
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 529,11 kcal |
Koolhydraten | 12,00 g |
Eiwitten | 33,00 g |
Vetten | 37,71 g |
Voorbereiding
* Verwijder in de lengte het topgedeelte van de puntpaprika`s
*Verwijder de zaadlijntjes van de paprika.
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Kruid het gehakt met de Italiaanse kruiden, oregano, basilicum en peper
Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan de boterolie. Bak hierin het gekruide gehakt rul. Voeg de Italiaanse roerbakmix toe. Doe na een paar minuten de sambal en pesto erbij. Verhit dit totdat het bijna kookt en voeg dan één minuut de cherrytomaten toe. Vul hiermee de paprika`s. Strooi over de paprika`s de kaas. Doe de paprika`s 10 minuten in de oven zodat de kaas smelt en lekker bruin wordt.
Serveertip
Lekker in de zomer met stokbrood
Ook lekker met gebakken aardappeltjes