Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2013
  • Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

    Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

    Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

  • Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

    Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

    Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- Twee puntpaprika`s
- 250 gr gehakt
- 1.5 tl sambal oelek
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- 1 tl basilicum
- 1 tl oregano
- gemalen peper naar smaak
- 2 el pesto rosso
- Strooikaas (Parmezaanse)
- 100 gr Italiaanse roerbakgroente
- Boterolie
- 100 gr cherry tomaten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

* Verwijder in de lengte het topgedeelte van de puntpaprika`s
*Verwijder de zaadlijntjes van de paprika.
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Kruid het gehakt met de Italiaanse kruiden, oregano, basilicum en peper

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan de boterolie. Bak hierin het gekruide gehakt rul. Voeg de Italiaanse roerbakmix toe. Doe na een paar minuten de sambal en pesto erbij. Verhit dit totdat het bijna kookt en voeg dan één minuut de cherrytomaten toe. Vul hiermee de paprika`s. Strooi over de paprika`s de kaas. Doe de paprika`s 10 minuten in de oven zodat de kaas smelt en lekker bruin wordt.

Serveertip

Lekker in de zomer met stokbrood

Ook lekker met gebakken aardappeltjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

HenriD avatar
HenriD 02-11-2017

Heb de paprika's 10 minuten in de oven gehad maar vond ze nog vrij hard, denk dat deze tijd niet klopt

riawes avatar
riawes 08-09-2015

Heerlijk recept neem het graag van je mee. Groet ria

IZim avatar
IZim 10-06-2014

Vorige week gegeten met gebakken aardappeltjes erbij. Heerlijk!!

hobbeles avatar
hobbeles 30-01-2014

Heerlijk recept !! Ga ik zeker vaker maken !!

Lideke1 avatar
Lideke1 08-08-2013

Ik heb dit gerecht gisterenavond gemaakt. Mijn partner houdt niet van Italiaans eten, maar ik ben er dol op. Ik heb hem niet verteld dat er Italiaanse ingrediënten in zaten, maar hij vond het heerlijk. Dus dit gerecht komt zeker en vast vaker op tafel.

AnneSophiex avatar
AnneSophiex 08-08-2013

Ik had het gisteravond gemaakt en het was echt heel lekker!!

Danielle2412 avatar
Danielle2412 06-08-2013

Vanavond gemaakt. Ik heb gewone rode paprika`s gebruikt en het was heerlijk. Voor herhaling vatbaar!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten