Pannenkoeken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2013

Pannenkoeken zonder gebruik te maken van kant-en-klaar mix

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr bloem, 4 eieren, 800 ml melk, snufje zout, zakje vanillesuiker, theelepel baking soda
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Blender
Spatel

Voorbereiding

Pannenkoeken (met de blender)


* blender klaarzetten

* eerst natte spullen erin: melk, 2 of meer ei (extra smaak, eiwitten, luchtig) en wat water of bier (geeft gaatjes tijdens bakken en daardoor snellere garing van de pannenkoek);

* dan al mixend de droge onderdelen erbij: gewone bloem, beetje zout (anders is het zo flauw), zakje vanillesuiker (vleugje zoet) en theelepel bakpoeder (baking soda oftewel zuiveringszout, dát is volgens mij het geheime ingrediënt van al die dure bakmixen want het geeft luchtige baksels die net zo lekker zijn als in een pk-restaurant)

* voor extra `gezond` gooi ik er meestal óók wat havermout en muesli doorheen

* alles even extra blijven mixen - komt ook de luchtigheid ten goede

* terugdoen in het lege melkpak om lekker snel te kunnen schenken, in dunne spiralen terwijl het bakvet goed heet is, dan krijg je ook een mooie kleurverdeling.

* het beslag eerst en half uurtje laten rusten, liefst in de koelkast. Een Franse kok vertelde me dat dit zinvol is - de ingrediënten kunnen aan elkaar wennen en worden dolgelukkig samen

Bereidingswijze

* tot slot bakken met vloeibare bak- en braadboter (is zout van zichzelf, geeft dus extra lekker smaakje mee en het bakt lekker snel)

* evt al bakkend met 2 of meer pannen de stapel bewaren op een groot bord dat op een pan kokend water wordt warm gehouden.

Bron

goeievraag.nl

Serveertip

beleg de pannenkoeken met wat je maar lekker vindt!

Laatste reacties

thegreen avatar
thegreen 22-12-2015

Ha, dit recept zocht ik. laatste keer dat ik pannenkoeken maakte dit recept gebruikt en ik moet zeggen: toppie!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten