1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Kip tajine

Kip tajine

Door: chattin

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2013

Ingrediënten 4 personen


4 Kippenbouten, 4 teentjes knoflook, 1tl paprikapoeder, 1/2 tl komijn, 1tl kardemom, 1tl gemberpoeder, 1/2 tl peper,zout,4 takjes verse thijm of 2 volle tl gedroogde, 1/4 bosje koriander en 1/4 bosje peterselie aan elkaar vastgebonden, water, in reepjes gesneden ingelegde citroen, zonnebloem olie en olijfolie.

Middelgrote wortels in blokjes gesneden, olijven, in reepjes gesneden ingelegde citroen


Verder heb je nodig


Tajine


Makkelijke kiptajine

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pan (tajine) de olie warm laten worden. De kip, knoflook kruiden, thijm, bosje koriander/peterselie aan de zijkant van de pan toevoegen. Water toevoegen. Als laatste de reepjes ingelegde citroen in en om de kip plaatsen.
Breng aan de kook en laat ca. 30 tot 40 min. stoven.

Na bovengenoemd kooktijd de kip uit de pan scheppen en in een Ovenschaal even in de oven goudbruin grillen.

In de tussentijd de wortelstukjes en olijven in de pan met kipjus koken.

Serveren in een groot Marokkaans bord of in de tajine. De wortel/olijven mengsel bovenop de kip. Versieren met wat reepjes ingelegde citroen.

Serveertip

Lekker met Marokkaans brood, Marokkaanse sperziebonensalade of komkommersalade.

Bron

Choumicha



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chattin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top