Bevroren aardbeien smoothie

  • Wereld, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-08-2013
  • Bevroren aardbeien smoothie

    Bevroren aardbeien smoothie

    Bevroren aardbeien smoothie

Snelle frisse aardbeien smoothie die wat weg heeft van zo`n dikke bevroren milkshake.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250g rijpe aardbeien, diep ingevroren
500ml vanille yoghurt uit de koelkast (Optimel)
evt. theelepel aardbeienjam (Bonne maman)
evt. eetlepel light slagroomijs (Hertog)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender en diepvries

Bereidingswijze

Ter voorbereiding moet je hele rijpe aardbeien invriezen. Wacht met het invriezen van de gekochte aardbeien tot ze helemaal door gerijpt zijn, hoe rijper hoe beter. Kleine aardbeien zijn over het algemeen lekkerder en makkelijker. De aardbeien moeten goed diepgevroren zijn (>8 uur), omdat je daarmee de yoghurt bevriest tijdens het blenden. Je kunt de aardbeien ca. 8-12 maanden in de vriezer bewaren (volgens groenteenfruit.nl). Als het hele grote aardbeien zijn of je niet zo'n sterke blender hebt kun je ze eventueel halveren voor het invriezen.

Doe de vanille yoghurt en de losgemaakte en goed diepgevroren aardbeien in de blender. Voeg er naar smaak een ruime theelepel aardbeienjam aan toe. Zonder aardbeienjam is het wat zurig, met twee theelepels wordt het behoorlijk zoet. Blenden tot het een mooie egale ijssubstantie is (die als een mooie roze slow motion draaikolk ronddraait). Als de aardbeien niet vanzelf naar de messen bewegen kan het helpen de blender af en toe uit te zetten en te schudden. Voor de liefhebbers van milkshake er aan het eind een ruime eetlepel light slagroomijs aan toevoegen en doorheen blenden.

Serveertip

Serveren in een groot glas met een breed rietje.

Variatie: werkt ook prima met 250g ingevroren ananas ipv aardbei.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Bart_van_den_Bosch avatar
Bart_van_den_Bosch 17-08-2015

Heerlijk koele aardbeiendrank voor in de zomer, bedankt voor dit recept. Heb zelf de bevroren aardbeien in de supermarkt gekocht en een lepel honing gebruikt ipv aardbeienjam.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten