Verse tomatensalade met tonijn en mozzarella
- Italiaans, Salade
- 10-20 min.
Nu het warm is zijn koele tomaten altijd lekker. Deze keer lekker gemaakt met tonijn op olie, romige mozzarella en een vinaigrette. Ik heb door het warme weer een ware tomaten explosie in de tuin en die moeten dan op. Neem wel een lekkere tomaat met smaak. Lekker zijn Honingtomaten (zoet), maar die heb ik niet in de tuin. Een goed alternatief zijn verse Roma of de kleinere cherry tomaten (pondje).
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blik tonijn op olie8 lekkere verse tomaten
1 ui
1 bol buffel mozzarella
Olijfolie
Witte wijnazijn
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 224,66 kcal |
Koolhydraten | 7,31 g |
Eiwitten | 18,34 g |
Vetten | 13,03 g |
Benodigdheden
Mes, schaalBereidingswijze
Was de tomaten, verwijder kroontjes en snijd ze in stukken of hak ze in blokjes. Doe ze in een schaal. Voeg tonijn toe mét de olie. Pel en snipper de ui en voeg die ook toe. Snijd de mozzarella fijn en voeg toe. Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper, zout, extra olijfolie en witte azijn totdat de smaak naar je zin is. Koel serveren want dan is hij het lekkerst. Dit is een prima salade als bijgerecht bij verse pasta en doet het ook als maaltijdsalade met knapperig vers brood of barbecue.
Serveertip
Lekkere maaltijdsalade of bijgerecht bij de barbecue