Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

  • Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

  • Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

  • Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

    Zomerse hartige taart op Italiaanse wijze

Erg lekker iets hartigs met warm weer en het vult al je lichaamszouten- en mineralen snel weer aan. Wij hoeven echt niet elke dag te grillen. Toen kwam ik op het idee om dit te bakken. Italiaanse groente geroerbakt, gehakt, Italiaanse ham en twee soorten Italiaanse kazen. Hij is wel machtig, maar je hoeft niet alles tegelijk op te eten. Gewoon in plakjes snijden en op de (voorverwarmde) borden verdelen. De vulling is verder lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden oftewel Basilicum, Tijm, Oregano en bonenkruid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
10 plakjes roomboter bladerdeeg
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook (geperst)
500 gram verse groente
1 deel courgette
1 deel prei
1 deel ui
1 deel wortels
½ rode paprika
80 gr serrano ham
150 gr gorgonzola D.O.P.
1 ei
Parmezaanse kaas
1 ½ t paprikapoeder (pikant)
2 e Italiaanse kruiden
Zwarte peper vers gemalen
Zeezout
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, ovenschaal

Bereidingswijze

Neem een wok, doe er olijfolie in. Roerbak het gehakt rul en breng op smaak met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg de in blokjes gesneden verse groente toe en roerbak mee totdat ze glazig beginnen te worden. Neem een glazen ovenschaal, bedek deze met plakjes bladerdeeg en doe de helft van de vulling er in. Bedek die dan met de Serrano ham en met de helft van de blokjes Gorgonzola (in de oven gaat dat lekker door elkaar lopen). Voeg dan de andere helft van de vulling toe en bedek die met de andere helft van de blokjes Gorgonzola. Dek af met de overgebleven plakjes bladerdeeg. Smeer in met het ei mengsel en maak een topping van verse Parmezaanse kaas. Zet in een voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht oven) en bak in 40 minuten gaar en bruin. Snijd hem in plakken en serveer. Lekker van smullen.

Serveertip

Neem er lekkere verse tomatensalade bij en een glas volle rode Italiaanse wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten