Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-08-2013
Pittig stoofpotje, boorden vol van de goede vitamientjes en proteïnen.
Ingrediënten 4 personen
250 g speklap, in plakjes van 3 cm gesneden4 kopjes gehakte kimchi of gekocht uit potje
3-4 e sap van kimchi
1 e suiker
1 e Sichuan chilibonen pasta of Koreaans chili pasta, indien beschikbaar
1 t hete pepervlokken (ik gebruikte gedroogde rode pepers die ik dan er later uit vissen)
1 ui in reepjes
200 g natuurlijke tofu, in blokjes gesneden
lente-ui in diagonale plakjes
2 t sesamolie
Bereidingswijze
1. Meng de kimchi, sap van kimchi, suiker, chilipasta, pepervlokken en ui door elkaar en doen in een stoofpan.
2. Doen precies zoveel water erbij dat alles er onder staat.
3. Kook voor 30 min. op zacht vuur met deksel op pan.
4. Voeg tofu erbij en kook verder voor 10 min.
5. Meng lente-ui en sesamolie erdoor.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Serveer met rijst.
I.p.v. speklap kunt je tonijn gebruiken.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties