Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-08-2013
  • Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

    Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

    Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

  • Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

    Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

    Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

Pittig stoofpotje, boorden vol van de goede vitamientjes en proteïnen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g speklap, in plakjes van 3 cm gesneden
4 kopjes gehakte kimchi
of gekocht uit potje
3-4 e sap van kimchi
1 e suiker
1 e Sichuan chilibonen pasta of Koreaans chili pasta, indien beschikbaar
1 t hete pepervlokken (ik gebruikte gedroogde rode pepers die ik dan er later uit vissen)
1 ui in reepjes
200 g natuurlijke tofu, in blokjes gesneden
lente-ui in diagonale plakjes
2 t sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng de kimchi, sap van kimchi, suiker, chilipasta, pepervlokken en ui door elkaar en doen in een stoofpan.
2. Doen precies zoveel water erbij dat alles er onder staat.
3. Kook voor 30 min. op zacht vuur met deksel op pan.
4. Voeg tofu erbij en kook verder voor 10 min.
5. Meng lente-ui en sesamolie erdoor.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip


Serveer met rijst.
I.p.v. speklap kunt je tonijn gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten