Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

  • Koreaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

  • Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

  • Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

  • Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

    Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

Een lekkere pittige gedurfde vegetarisch voorafje of lunch gerecht.

Ook lekker als bijgerecht bij bbq.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
beslag
1 kop kimchi of gekocht uit potje
2 e ui, fijn
3 e vocht van de kimchi
1/4 kop water
1/2 t zout
1 kop bloem
1 t suiker
pindaolie voor bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 211,38 kcal
Koolhydraten 24,03 g
Eiwitten 4,31 g
Vetten 10,42 g

Bereidingswijze

1. Meng beslag goed.
2. Doen wat olie in een anti-aanbak pan, maak heet en doen alle beslag in de pan.
3. Bak eerst de ene kant bruin en gaar en erna de andere kant tot goudbruin en krokant. (druk met een spatel de pannenkoek nog platter tijdens bakken)
4. Laat pannenkoek op een snijplank afkoelen. (warm snijden gaat moeilijk)
5. Snijd pannenkoek in vierkantjes en serveer op schaal met bieslook ringetjes gegarneerd.

Bron

Proeven en experimenteren

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten