Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
- Koreaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Een lekkere pittige gedurfde vegetarisch voorafje of lunch gerecht.
Ook lekker als bijgerecht bij bbq.
Ingrediënten 4 personen
beslag1 kop kimchi of gekocht uit potje
2 e ui, fijn
3 e vocht van de kimchi
1/4 kop water
1/2 t zout
1 kop bloem
1 t suiker
pindaolie voor bakken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 211,38 kcal |
Koolhydraten | 24,03 g |
Eiwitten | 4,31 g |
Vetten | 10,42 g |
Bereidingswijze
1. Meng beslag goed.
2. Doen wat olie in een anti-aanbak pan, maak heet en doen alle beslag in de pan.
3. Bak eerst de ene kant bruin en gaar en erna de andere kant tot goudbruin en krokant. (druk met een spatel de pannenkoek nog platter tijdens bakken)
4. Laat pannenkoek op een snijplank afkoelen. (warm snijden gaat moeilijk)
5. Snijd pannenkoek in vierkantjes en serveer op schaal met bieslook ringetjes gegarneerd.
Bron
Proeven en experimenteren