1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Vegetarische pannenkoeken
  5. Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

  • Koreaans, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-08-2013

Ingrediënten 4 personen


beslag
1 kop kimchi of gekocht uit potje
2 e ui, fijn
3 e vocht van de kimchi
1/4 kop water
1/2 t zout
1 kop bloem
1 t suiker
pindaolie voor bakken



Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)
Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

Een lekkere pittige gedurfde vegetarisch voorafje of lunch gerecht.

Ook lekker als bijgerecht bij bbq.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng beslag goed.
2. Doen wat olie in een anti-aanbak pan, maak heet en doen alle beslag in de pan.
3. Bak eerst de ene kant bruin en gaar en erna de andere kant tot goudbruin en krokant. (druk met een spatel de pannenkoek nog platter tijdens bakken)
4. Laat pannenkoek op een snijplank afkoelen. (warm snijden gaat moeilijk)
5. Snijd pannenkoek in vierkantjes en serveer op schaal met bieslook ringetjes gegarneerd.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top