Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

  • 30-60 min.
  • Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

  • Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

Echt heerlijk deze lasagne, weer eens wat anders en bijzonder smaakvol.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 courgettes
- ca. 12 lasagnebladen (4 lagen)
- 100 gram harde geitenkaas in plakken of geraspt

- Tomatensaus (1 portie)
* Olijfolie
* 1 teentje knoflook
* 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram)
* 5 sjalotjes
* versgemalen peper en zout
* bosje basilicumblaadjes
extra ingrediënten:
* 3 bosuitjes
* 1 rode of gele paprika
* 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
* paar takjes verse tijm

- Bechamelsaus (1 portie)
* 500 ml melk
* 40 gram boter
* 40 gram bloem
* (versgeraspte) nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 451,43 kcal
Koolhydraten 45,51 g
Eiwitten 21,70 g
Vetten 18,09 g

Bereidingswijze

1. Bereid de tomatensaus en de bechamelsaus.
Schaaf de courgette in dunne plakken, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf.

2. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en rasp de paprika grof,
roer samen met het gerookte paprikapoeder en de tijmblaadjes door de tomatensaus.

3. Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus en leg hierop de eerste 3 lasagne bladen.

4. Bedek de lasagne bladen met 1/3 van de overgebleven saus en verdeel hierover
weer 1/3 van de dunne plakjes courgette.
Bedek de courgette met 1/3 van de bechamelsaus en 1/3 van de geitenkaas en eindig met de lasagne bladen.

5. Herhaal dit nog 2 keer (eindig uiteraard nu niet met lasagne bladen)
maar bestrooi de bovenkant van de lasagne met wat verse tijmblaadjes.
Bak de lasagne in 40 min. gaar.

Bron

Met dank aan Ivonne en Femke kvzkookblog.blogspot.nl/

Serveertip

- Geen zin om zelf tomatensaus te maken? Je zou ook voor een pastasaus uit de supermarkt kunnen gaan (uiteraard wel minder lekker!)
- Restjes in de koelkast?
De tomatensaus is erg geschikt om restjes groente en kruiden in te verwerken.
Ook erg lekker met geraspte bleekselderij en kleine stukjes aubergine

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

willeke-s avatar
willeke-s

Doorsturen

Home Recepten