Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2013
  • Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

  • Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

    Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas.

Echt heerlijk deze lasagne, weer eens wat anders en bijzonder smaakvol.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 courgettes
- ca. 12 lasagnebladen (4 lagen)
- 100 gram harde geitenkaas in plakken of geraspt

- Tomatensaus (1 portie)
* Olijfolie
* 1 teentje knoflook
* 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram)
* 5 sjalotjes
* versgemalen peper en zout
* bosje basilicumblaadjes
extra ingrediënten:
* 3 bosuitjes
* 1 rode of gele paprika
* 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
* paar takjes verse tijm

- Bechamelsaus (1 portie)
* 500 ml melk
* 40 gram boter
* 40 gram bloem
* (versgeraspte) nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bereid de tomatensaus en de bechamelsaus.
Schaaf de courgette in dunne plakken, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf.

2. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en rasp de paprika grof,
roer samen met het gerookte paprikapoeder en de tijmblaadjes door de tomatensaus.

3. Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus en leg hierop de eerste 3 lasagne bladen.

4. Bedek de lasagne bladen met 1/3 van de overgebleven saus en verdeel hierover
weer 1/3 van de dunne plakjes courgette.
Bedek de courgette met 1/3 van de bechamelsaus en 1/3 van de geitenkaas en eindig met de lasagne bladen.

5. Herhaal dit nog 2 keer (eindig uiteraard nu niet met lasagne bladen)
maar bestrooi de bovenkant van de lasagne met wat verse tijmblaadjes.
Bak de lasagne in 40 min. gaar.

Bron

Met dank aan Ivonne en Femke kvzkookblog.blogspot.nl/

Serveertip

- Geen zin om zelf tomatensaus te maken? Je zou ook voor een pastasaus uit de supermarkt kunnen gaan (uiteraard wel minder lekker!)
- Restjes in de koelkast?
De tomatensaus is erg geschikt om restjes groente en kruiden in te verwerken.
Ook erg lekker met geraspte bleekselderij en kleine stukjes aubergine

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 27-10-2013

Net je vegetarische lasagne samen met mijn nichtje gegeten Willeke. We vonden het allebei erg lekker. Ik zag te laat dat je "harde" geitenkaas had gebruikt en ik had de "zachte" variant. Ook lekker, maar volgende keer met de harde geitenkaas proberen. Bedankt voor je recept. Groetjes, Petra

silvaoliveira avatar
silvaoliveira 24-08-2013

Van de week hier thuis gemaakt. Het was heerlijk zelfs de kinderen vonden het lekker.

deonart avatar
deonart 07-08-2013

Ik stuur deze door naar mijn dochter Elizabeth, zij is ook vegetarisch. Lijk me lekker, bedankt Willeke.

Cecileg avatar
Cecileg 07-08-2013

En is ook heerlijk. Ik heb hem gisteren gemaakt een aanrader! Lieve groet Cecile

lauty avatar
lauty 06-08-2013

Klinkt heerlijk.

pwiggers avatar
pwiggers 01-08-2013

Neem je recept mee Willeke. Ik kook regelmatig vegetarisch en dit lijkt me heerlijk! Bedankt voor het delen. Groetjes en fijn weekend, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten