Vitello Tonato Heerlijk voorgerecht

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-07-2013
  • Vitello Tonato Heerlijk voorgerecht

    Vitello Tonato Heerlijk voorgerecht

    Vitello Tonato Heerlijk voorgerecht

Italiaanse klassieker
Vlees gecombineerd met een vissaus, het blijft bijzonder.
Maar wel bijzonder lekker!
Deze snelle variant met gesneden (kalfs) fricandeau is altijd een succes.
Een erg lekker voorgerecht dat je zo gemaakt hebt en ook nog eens van te voren kan maken!
Ook lekker voor bij een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

- 200 gram (kalfs) fricandeau
- 1 blikje uitgelekte tonijn (185 gram)
- 3 ansjovisfilets
- 5 eetlepels mayonaise/yogonaise
- 2 eetlepels goede olijfolie
- scheutje citroensap
- versgemalen peper en zout
- 2 eetlepels kappertjes
- rucola

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Pureer de uitgelekte tonijn, ansjovis, mayonaise en olijfolie tot een gladde saus.
2. Breng de saus op smaak met citroensap en versgemalen peper en zout.
3. Leg een laagje rucola op een bord of schaal en verdeel hierover de fricandau.
4. Verdeel de tonijnsaus over de fricandeau en garneer met kappertjes.

Bron

Met dank aan Ivonne en Femke kvzkookblog.blogspot.nl/

Serveertip

Tips:
- Dit voorgerecht is gemakkelijk van te voren te maken.
Maak de saus van te voren of het hele gerecht, zorg wel voor genoeg ruimte in de koelkast.
- Lekker met een partje citroen of wat peterselie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten