1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Lekker pittige Indische gehakttaart

Lekker pittige Indische gehakttaart

Door: Delarosa

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2013

Ingrediënten 4 personen


1 doosje deeg voor hartige taart (Koopmans, ontdooid)
400 gr bami/nasi groenten (peper in fijne ringetjes)
300 gr rundergehakt
1 zakje kruidenmix voor nasi (geweld in 0,5 dl warm water)
1 el ketjap manis
0,5 el sambal oelek
3 eieren
1 potje of zakje gebakken uitjes
1 pot atjar tjampoer
1 zak kroepoek


Verder heb je nodig


Koekenpan, ronde ovenschaal of quichevorm +- 25cm (ingevet), snijplank, scherp mes.


Weer zoiets lekkers uit de Indische keuken, deze gehakttaart die goed pittig gekruid is!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rul het gehakt kort in de koekenpan en meng er de groentemix door en bak eventjes mee, meng er de gewelde kruidenmix door en laat iets afkoelen.

Bekleed de ovenschaal met de plakjes deeg (maak evt wat gaatjes in de bodem).
Voeg de eieren toe aan het gehaktmengsel en meng dit goed door; verdeel dit geheel goed over de vorm en strooi er de helft van het zakje uitjes over. Zet een half uurtje in het midden van de oven tot de taart mooi goudbruin en gaar is, haal uit de oven en ietsje af laten koelen. Dan aansnijden en smullen maar, Selamet Makan!

Serveertip

Lekker met nog gebakken uitjes erbij, atjar, kroepoek en een frisse salade. En een koel pilsje of witte wijn, heerlijk!

En nee, dit wordt zeker niet lekkerder met die smerige bonen van Hak erbij, en al helemaal die onsmakelijke kop van den Blijker ontneemt mij alle honger!!!

Bron

Mijn vriendje Jiri`s oma, Daantje



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top