1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaanse keuken
  4. Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)

Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)

Door: deonart

  • Koreaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2013

Ingrediënten


Spekjes, in reepjes (of ham of kipfilet)
1 e bakolie
1 kop kimchi, in kleine blokjes gesneden
3 e saus van kimchi
Sichuan hete bonenpasta (of Koreaanse chilipasta indien verkrijgbaar)
3 koppen vers gemaakte gare rijst
2 t sesamolie
gebakken ei
witte sesamzaad
1 lente-ui, in ringetjes
1 vel geroosterd kim (zeewierpapier) (dit doen je door het te bakken in een pannetje)


Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)
Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)
Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)
Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)
Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)
Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)

Een heerlijke hap voor tussendoor of als hoofdmaaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak spekjes half uit en voeg kimchi erbij en roerbak voor 1 min.. (als ham gebruikt, word het aan het einde van bereidingstijd toegevoegd)
2. Voeg rijst erbij en roerbak tot vermengd.
3. Voeg kimchi saus, 1/4 kop water en 2 e Sichuan hete bonenpasta toe.
4. Meng goed door en erna meng je de sesamolie erdoor.
6. Garneer met gebakken ei, sesamzaad en zeewier.

Bron

Proeven en experimenteren



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top