Kimchi Zelf Maken
- Koreaans,
- > 120 min.
- Geplaatst op 31-07-2013
Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt.
Ingrediënten
1 grote Chinese kool, bladeren in 3x3 cm plakjes gesnedentafelzout voor pekel
2 uien, in grove stukken
2 bosjes lente-ui in 3 cm stukjes gesneden
voor pasta
1 hele knol knoflook, waarbij de teentjes van velletje ontdaan worden
5 cm gember, in stukjes
4-5 e chilipoeder
2 e cayennepeper
3 e Sichuan bonen pasta
3 e rijstwijn azijn
3 e oestersaus
3 e suiker
1. Leg een een grote plastiek bak met een bodem water erin een laag kool.
2. Verdeel daar genoeg zout over.
3. Herhaal proces tot kool op zijn.
4. Laat zout voor tenminste 4 uur in kool trekken, waarbij je zo nu en dan de kool met jou handen omroeren.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1058,52 kcal |
Koolhydraten | 168,29 g |
Eiwitten | 28,85 g |
Vetten | 19,25 g |
Bereidingswijze
maken van chilipasta
1. Maak een pasta van knoflook en gember in een keukenmachine en doen dit in een grote mengkom.
2. Voeg de chilipoeder, cayennepeper, bonenpasta, rijstwijn, oestersaus en suiker erbij.
3. Voeg zoveel water erbij om een vloeiende pasta te maken, meng goed.
4. Meng nu de uien en lente-uien door pasta en laat een paar uur marineren.
maken van kimchi
1. Was kool nu grondig in een vergiet tot alle zout verwijderd zijn. De kool moet een licht zoute smaak hebben.
2. Gebruik handschoenen en meng met jou vingertoppen de chilipasta heel goed door kool.
3. Laat kimchi in een gesloten plastiek bak op een koele plaatst voor 1 week fermenteren voor gebruik.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Tip: voor een meer vis smaak kan er ook nog 3 eetlepels vissaus toegevoegd worden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties