1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kimchi
  5. Kimchi Zelf Maken

Kimchi Zelf Maken

  • Koreaans,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2013

Ingrediënten


1 grote Chinese kool, bladeren in 3x3 cm plakjes gesneden
tafelzout voor pekel
2 uien, in grove stukken
2 bosjes lente-ui in 3 cm stukjes gesneden

voor pasta
1 hele knol knoflook, waarbij de teentjes van velletje ontdaan worden
5 cm gember, in stukjes
4-5 e chilipoeder
2 e cayennepeper
3 e Sichuan bonen pasta
3 e rijstwijn azijn
3 e oestersaus
3 e suiker

1. Leg een een grote plastiek bak met een bodem water erin een laag kool.
2. Verdeel daar genoeg zout over.
3. Herhaal proces tot kool op zijn.
4. Laat zout voor tenminste 4 uur in kool trekken, waarbij je zo nu en dan de kool met jou handen omroeren.



Kimchi Zelf Maken
Kimchi Zelf Maken
Kimchi Zelf Maken
Kimchi Zelf Maken
Kimchi Zelf Maken

marineer(fermenteer) tenminste voor een week voor gebruik.. een maand is nog beter

marineer(fermenteer) tenminste voor een week voor gebruik.. een maand is nog beter
Kimchi Zelf Maken

traditioneel word kimchi in kleien potten gefermenteerd.

traditioneel word kimchi in kleien potten gefermenteerd.
Kimchi Zelf Maken
Kimchi Zelf Maken
Kimchi Zelf Maken
Kimchi Zelf Maken

Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

maken van chilipasta
1. Maak een pasta van knoflook en gember in een keukenmachine en doen dit in een grote mengkom.
2. Voeg de chilipoeder, cayennepeper, bonenpasta, rijstwijn, oestersaus en suiker erbij.
3. Voeg zoveel water erbij om een vloeiende pasta te maken, meng goed.
4. Meng nu de uien en lente-uien door pasta en laat een paar uur marineren.

maken van kimchi
1. Was kool nu grondig in een vergiet tot alle zout verwijderd zijn. De kool moet een licht zoute smaak hebben.
2. Gebruik handschoenen en meng met jou vingertoppen de chilipasta heel goed door kool.
3. Laat kimchi in een gesloten plastiek bak op een koele plaatst voor 1 week fermenteren voor gebruik.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Tip: voor een meer vis smaak kan er ook nog 3 eetlepels vissaus toegevoegd worden.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top