Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Garnalen
  6. Kung Pao Garnalen

Kung Pao Garnalen

Door: mingko

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2013

Ingrediënten 3 personen



  • 400 g gepelde en van darm ontdane rauwe gamba`s
  • 1 rode chilipeper, klein gesneden en zonder zaadjes (met zaadjes als je heel pittig wilt)
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 á 1,5 cm gember, fijngehakt
  • 3 bosuitjes, in ringen van ongeveer 0,5 tot 1 cm. Wit en groene deel apart van elkaar.
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 eetlepels geroosterde pinda`s
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn (gewone azijn gaat ook prima)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 á 2 theelepels maïzena
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie om in te bakken (rijstolie, arachideolie o.i.d.)
  • Zout naar smaak


Kung Pao Garnalen
Kung Pao Garnalen

Heerlijk recept dat door mijn opa vroeger in zijn restaurant werd geserveerd met kip ipv garnalen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de saus door de maïzena te mengen met het water, de sojasaus, azijn, suiker en een beetje zout. Dit zet je opzij voor later.

Bereidingswijze

Pan verhitten op medium vuur, ik gebruik altijd een wok, met de olie.
Als de olie heet is de chilipeper, de gember, knoflook, witte delen van de bosui en de paprika ongeveer een halve minuut sauteren.

Gas omhoog en de garnalen ongeveer drie minuten roerbakken.

De saus toevoegen, kort aan de kook brengen en daarna de rest van de bosui en de pinda`s toevoegen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen, als je meer saus wilt dan wat extra water toevoegen. Eventueel kun je ook wat meer maïzena gebruiken.

Serveertip

Serveer met rijst. Voor perfecte rijst: neem ongeveer 1 kop per persoon. Was de rijst goed en zet hem op met 1 vingerkootje water boven de rijst. Breng aan de kook, zet vuur laag en laat 10 minuten pruttelen (ik zet altijd een warmhoudplaatje onder de pan)
Na 10 minuten vuur uit, rijst even omscheppen deksel weer op de pan en 10 minuten laten staan.
Kan niet mislukken!

Bron

Traditioneel familierecept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mingko
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top