1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Knapperig rundvlees met wortels

Knapperig rundvlees met wortels

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2013

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten 1:
250 gr. ossenhaas
100 gr. winterwortel
10 gr. gember
2 el. olie
2 teentjes knoflook
1 groene Spaanse peper
1/2 lenteui
Smaakgevers:
1 el. sambal oelek
1 el. suiker
1 el. azijn (rode azijn uit China)
1 el. rijstwijn of sherry
2 el. sojasaus
1 el. olie
Ingrediënten 2:
80 gr. maizena
1/2 theelepel zout
2 eieren
Overig:
ca. 6 dl. olie


Verder heb je nodig


Wok of frituurpan. Keukenpapier.


Verrassende combinatie! Heerlijk voor bij de nasi.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van de ingrediënten 2 een beslag.
Snijd het vlees in lucifer-dunne reepjes. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper. Snijd de Spaanse peper, de winterwortel, de knoflook, de gember en de lenteui in dunne reepjes.
Vermeng de ingrediënten van de smaakgevers.

Bereidingswijze

Verhit 6 dl. olie in een wok of frituurpan tot 190°C. Haal het vlees door het beslag en frituur het in de hete olie totdat het vlees knapperig en goudbruin is. Verwijder het vlees en laat het uitlekken op keukenpapier.
Verhit 2 el. olie in de wok. Roerbak de reepjes knoflook, Spaanse peper, en gember gedruende enkele seconden. Voef de reepjes wortel toe. Roerbak gedurende 1 minuut.
Voeg de smaakgevers toe.
Voeg het vlees toe en roerbak nogmaals totdat het gerecht warm is.
Voeg de lenteui toe.

Serveertip

Het vlees kan in wat dikkere repen worden gesneden en wie niet van Spaanse peper houdt kan dat weglaten.

Bron

Chinese kookcursus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josniewold


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josniewold
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top