Pao de queijo (het originele recept)

  • Braziliaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-07-2013
  • Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

  • Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

  • Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

  • Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

    Pao de queijo (het originele recept)

Pao de queijo`s zijn kleine kaasbroodjes die van binnen extreem smeuïg blijven. Je kunt ze eten als snack of als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram tapioca meel (meel van cassavewortel)
200 gram geraspte kaas
twee eieren
half koffiekopje slaolie
2 koffiekopjes melk
vleugje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Beslagkom, pan

Voorbereiding

Knal de oven alvast op 190 graden!

Bereidingswijze

stap 1.
Doe het tapioca meel in een beslagkom.

Stap 2.
Doe twee kopjes melk en een half kopje slaolie in een pan en voeg een vleugje zout toe.

Stap 3.
Haal de pan met melk en olie van het vuur zodra die kookt en voeg die, samen met de eieren, toe aan de tapioca.

Stap 4.
Meng het geheel tot een deeg en voeg de kaas toe als het deeg nog warm is.

Stap 5.
Boks het deeg goed in elkaar!

Stap 6.
Maak kleine bolletjes van het kaasdeeg.

Stap 7.
Bak de bolletjes tot ze goudbruin zijn. ca. 14 minuten.

Bron

De liefste oma van Parauapebas, Para, Brazilie.

Laatste reacties

Nadia_Papillon455 avatar
Nadia_Papillon455 28-11-2017

Vanochtend het recept geprobeerd.. ik kwam er achter dat de kopjes geen “cups” zijn; het deeg werd nl veel te vochtig😬 opgelost met tarwemeel want ik had geen tapioca meer. Hoe ze smaken weet ik nog niet maar het ruikt wel heerlijk👍 Ik ga het zeker nog een keer proberen en dan voeg ik de melk en slaolie met beleid toe😂

mobiel_1369475072 avatar
mobiel_1369475072 16-07-2017

Hallo, Met alle respect voor het recept, ik kan niet veel met "koffiekopjes" als volume aanduiding omdat het niet bepaald een universele maat is. Hoeveel ml hebben we het over?

hedy1962 avatar
hedy1962 14-09-2013

Hallo Paho , Ik heb je recept meegenomen hoor , dank je voor het delen. Ik ben vorig jaar in Brazilië geweest en kon niet van deze ZALIGE KAASBROODJES afblijven . Ze zijn echt ONWEERSTAANBAAR LEKKER !!!! Ik vind het leukom nu het recept te hebben en ga ze zeker maken en dan krijg je mijn reactie. Tapiocameel kun je dat bij de Toko kopen ? Een fijne dag verder. Groetjes, Hedy

paho12 avatar
paho12 14-08-2013

Leuk Willeke! Ze zijn alleen te groot voor een borrelhapje, maar dat maakt niet uit! Bedankt voor de foto!

willeke_ avatar
willeke_ 10-08-2013

Hoi Paho. Vanmorgen de broodjes gemaakt en zojuist bij de lunch een paar gegeten. Héérlijke broodjes. Ik had er eentje met gekookte ham gegeten. En ik dacht, laat ik dit kaasbroodje ook eens met marmelade eten. Verrassend lekker !Ik heb een foto van de broodjes gemaakt en hier neergezet. Als je dit niet leuk vind, verwijder hem dan gerust hoor. Groetjes Willeke.

willeke_ avatar
willeke_ 05-08-2013

Hoi Paho. Ik had je beloofd om te laten weten als ik de broodjes had gemaakt. Maar ik heb het meel niet aan kunnen komen in de supermarkten hier. Ik ga maar eens bij de toko kijken. Hopelijk hebben ze daar wel de meel. Jammer, want ik had me er op verheugd.Maar ik laat je het altijd weten als ik ze heb gemaakt !Groetjes Willeke.

willeke_ avatar
willeke_ 31-07-2013

Zal ik zeker doen. Vandaag ga ik op zoek naar het tapiocameel. En ik wil ze dan zaterdag maken.

paho12 avatar
paho12 29-07-2013

Bom dia Willeke, Geen dank. Laat even weten of het gelukt is!

willeke_ avatar
willeke_ 29-07-2013

Wat een leuk recept ! Dank je wel. Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten