Turks Broodje Thaise Kip
- Fusion,
- 10-20 min.
Heerlijk Turks broodje uit de oven, met Thaise kip en wat groenten.
Ingrediënten 2 personen
Klein Turks brood200 gram kipfilethaasjes
3/4 rode paprika
2 teentjes knoflook
Halve rode peper
3 Lente Uitjes
1/4 komkommer
2 EL Oestersaus
1 EL Soyasaus
Snufje Kristalsuiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 721,44 kcal |
Koolhydraten | 118,81 g |
Eiwitten | 44,25 g |
Vetten | 5,24 g |
Benodigdheden
Wok
Oven
Voorbereiding
Snijd de kip in kleine blokjes/reepjes
Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes van 2 cm.
Snijd de komkommer in kleine stukjes
Snijd de lente ui in stukken van 1-3 cm
Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes (of geperst).
Hak de peper fijn.
Stop het brood in de oven op een vrij lage temperatuur (ongeveer 100) en laat het er 10 minuten (als het gerecht klaar is) instaan.
Bereidingswijze
Verwarm een wok en verhit wat zonnebloemolie.
Voeg de knoflook en rode peper toe en roerbak op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Knoflook niet laten verbranden, want dat wordt hij bitter.
Voeg de kip toe en roerbak totdat deze bijna gaar is. Voeg dan de paprika en de lente uitjes toe. Schenk een beetje water in de wok als het mengsel droog is.
Roer vervolgens de oestersaus, soyasaus en de suiker erdoor.
Roerbak alles nog 1-2 minuten tot het goed heet is.
Schep de kip vanuit de pan direct in het broodje of in een warme schaal. Leg er een paar stukjes komkommer op.