Viskroketten
- Indiaas,
- 10-20 min.
Heerlijk kroketje.
Ingrediënten
500 gr heilbot, in stukken.1 ei, gesplitst
1 ui, gesnipperd
2 groene pepertjes, gesnipperd
1 tl komijnzaad
1 aardappel, geschild en 7 min gekookt
2 el maizena
stukje gemberwortel, geraspt
paneermeel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1164,15 kcal |
Koolhydraten | 39,76 g |
Eiwitten | 79,85 g |
Vetten | 75,26 g |
Bereidingswijze
Pocheer de vis 5 minuten en maak hem fijn met een vork.
Rasp de aardappel.
Meng de vis met de aardappel, eidooier, de pepertjes, het komijnzaad,
de maizena en de gemberworel en zout naar smaak en vorm hier 12 kroketten van.
Rol ze eerst door eiwit en dan door het paneermeel.
Frituur ze 3-4 minuten op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Bron
Met dank aan worldcook.net/