1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chinees gemarineerde krokante speklappen

Chinees gemarineerde krokante speklappen

Door: Fressnapf

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2013

Ingrediënten 2 personen


4 speklappen (zonder zwoerd)
1 el lichte Chinese sojasaus
1 el hoisinsais
1 el shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
2 teentjes knoflook (fijn)
1 sjalot (gesnipperd)
1 t suiker
2 cm geraspte gember
1 t steranijs
1 ½ t five spices
1 t djinten
1 t chilipoeder
Zeezout
Arachideolie (pindaolie)


Verder heb je nodig


Pan met anti aanbaklaag

Krokante speklappen

chinees gekruid en gemarineerd, lekker!

chinees gekruid en gemarineerd, lekker!

Wie lust het niet een lekker speklapje. Echter veel gewone Nederlanders komen niet verder dan zout, peper en blueband. Dan leggen ze ze naast de gekookte piepers met de rode bietjes. Ik ben aan het experimenteren geweest (ook met de barbecue) om smaak te krijgen. Het is lastig als je niet weet wat je doet, maar deze speklapjes… lekker, lekker en lekker. Ik heb geprobeerd er nog meer smaak uit te halen. Dat is gelukt vind ik, proef zelf maar. Wees voorzichtig met "Chinese five spices", schiet daar liever niet mee uit Dit kruid is vrij sterk, je ruikt het al als je het potje opent.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem speklappen, doe de specerijen erop. Doe saus in een diep bord en leg ze erin. Laat enkele uren afgedekt staan in de koelkast want zo kunnen die smaken intrekken. Doe arachideolie in een pan met anti aanbaklaag. Bak de speklappen aan weerszijden snel knapperig en bruin en laat dan even staan zodat ze van binnen ook garen. Blus af met wat extra Chinese rijstwijn en klaar is kees. Je hebt nu krokante speklapjes die pittig en ietwat zoet smaken. Serveer dit bijgerecht bijvoorbeeld bij nasi- of bami goreng of met gewokte noedels. Gewoon lekker.

Serveertip

Serveer dit bijgerecht bijvoorbeeld bij nasi- of bami goreng of met gewokte noedels.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top