Wedstrijd BBQ-saus
- Amerikaans,
- 30-60 min.
Deze BBQ-saus is top bij kip en vlees... Heeft een licht gerookte smaak, maar daar moet je dan wel de juiste ingredienten voor hebben weten te vinden, hetgeen helaas niet heel eenvoudig is... In Amerika koop je in elke supermarkt "liquid smoke" en gerookte paprikapoeder... Hier moet je echt ff je best doen om deze producten in huis te krijgen... ISPC, Hocras en Makro zouden hier een oplossing kunnen bieden... Vraag het voor de zekerheid. Deze twee ingredienten zijn stiekem een must voor de gevorderde BBQ-koning. Succes met het maken van de saus! Je zult heel veel mensen met bewondering horen praten, over wat jij op tafel zet...
Ingrediënten 20 personen
2 pakken Heinz gezeefde tomaten 500ml450 ml appelcider azijn
125 ml Worcestershire saus
200 gr Bruine Bastardsuiker
1 tl zout
1 tl peper
1/4 tl kaneel
2 eetlepels gerookte paprika poeder
2 tl vloeibare rook (liquid smoke) (geen must, maar wel een aanrader)
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen komijnzaad
2 tl venkelzaad
2 tl gemalen korianderzaad
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
(2 grote eetlepels Tatli Biber Salsa, als je dat hebt, heerlijk ;-) )
2 x sap van sinaasappel
1 grote rode peper
Benodigdheden
Maatschepjes
Garde
Voorbereiding
Peper ontpitten en fijn snijden. In vijzel tot pap vijzelen. Als je geen knoflookpoeder hebt doe dan 1 teen knoflook bij de peper en vijzel alles tot een drap.
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een gro pan. Met garde goed roeren en aan de kook brengen... Deksel NIET op de pan en ongeveer een 30-60 min laten inkoken op middelmatig vuur. Af en toe roeren en saus is klaar zodra gewenste dikte is bereikt.
Serveertip
Serveer bij ossenhaas, primerib, kippenpoten etc.
Koel bewaren en je hebt minimaal een week een perfecte saus... (je kan ook een gedeelte invriezen)