1. Home
  2. Recepten
  3. Humus
  4. Kip krokant met mangosalsa, humus en salade

Kip krokant met mangosalsa, humus en salade

Door: foekje1

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-07-2013

Ingrediënten 4 personen


2 kip krokant schnitzels,olie/boter
voor de mangosalsa;
1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander.
voor de humus;
200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper.
voor de courgette in marinade;
1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout.
voor de kruidenboter;
125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie.
Voor de salade;
100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten,
voor de yoghurt dressing;
2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing.
1 ciabatta


Kip krokant met mangosalsa, humus en salade

kip krokant met mangosalsa, humus en salade.

kip krokant met mangosalsa, humus en salade.
Kip krokant met mangosalsa, humus en salade

mango salsa

mango salsa

Kleine gerechten met verse kruidenboter en ciabatta.
Heerlijk op een zomerse avond.
Je kunt alles voor bereiden. Alleen de kip op het laatst nog bakken.
Ik had toevallig kip in huis, maar met gamba`s lijkt mij de combinatie beter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mangosalsa;mango schillen, de mango met mesje insnijden horizontaal en verticaal, de ui fijn snipperen,
Voor de humus;
ui fijn snipperen, citroen uitpersen, knoflook pellen en fijn hakken.Bladpeterselie fijn hakken.
Voor de courgette marinade;courgette in dunne plakjes raspen, ui fijn snipperen, citroen uitpersen.
voor de kruidenboter;
knoflook pellen en fijn hakken, peterselie hakken.
Voor de salade;
tomaat snijden.Pijnboompitten roosteren.

Bereidingswijze

Voor de mangosalsa alles door elkaar doen in een schaal.
Voor de humus alles in een hoge kom pureren met de staafmixer.
voor de courgette;
in schaal de courgette scheppen, en alles er door roeren.Voor het serveren het vocht eruit gieten.
voor de kruidenboter alles door de zacht roomboter met een vork door de boter kneden.
De salade in een schaal doen, de tomaat erover verdelen, de yoghurt dressing erover scheppen. Garneren met de pijnboompitten.
Als laatste de kipschnitzels in olie/ boter krokant bakken.

Serveertip

Alles in schaaltjes doen en smullen maar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top