1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Curry
  5. Massaman curry

Massaman curry

Door: mobiel_1336987094

  • Thais,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-07-2013

Ingrediënten 4 personen


250 - 500 gr. Kipfilet
1-2 middelgrote aardappelen
400 ml blik kokosmelk
1 kleine rode peper
1 middelgrote tomaat
2 el. Kokos of groente olie
1/3 koffiekopje ui
1 stuk gember, ter grootte van een duim
4-5 tenen knoflook
1 rode chili / 1/2 tot 3/4 tl. chili vlokken/cayenne pepper
1/2 kopje goede kippenbouillon
1 stengel citroengras of 2-3 el. Gemalen citroengras (potje)
3 laurierbladeren
1 tl. Kurkuma
1/4 kopje ongezouten cashewnoten (+ een handje voor het aan het einde af te maken)
1 tl. Gemalen koriander
1 tl. Komijnzaad
1/2 tl. witte peper
1/8 tl. Kardemom
1 tl. tamarind of 1 el. limoensap
3/4 tl. shrimp paste/ garnalen pasta (toko)
2 el vissaus
1 el. palm suiker/ bruine suiker


Verder heb je nodig


Schaaltjes voor de ingrediënten. Een wok of grote koekenpan.


Heerlijke, zoete Thaise massaman curry met zelfgemaakte currypasta. Ook geschikt voor beginnende kokers. Heb nog geen recept geproefd dat dichter bij die Thaise curry-smaak in de buurt kwam. Alle credit natuurlijk voor het Engelse site, heb het slechts voor het gemak vertaald. :-)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de ui, knoflook rode peper en chilipeper fijn. Rasp de gember. De kipfilet en aardappelen mogen in stukken gesneden worden. Hak ook de stengel van de citroengras in vier grote stukken.

Bereidingswijze

1.Verhit de wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat de olie heet worden en voeg dan de ui, gember, knoflook en chilipeper toe. Roerbak 1-2 minuten.
2.Voeg de bouillon toe, plus de volgende ingrediënten: citroengras, laurier, kurkuma, de gehakte cashewnoten, gemalen koriander, komijnzaad, witte peper, kardemom, tamarinde (of limoensap), garnalenpasta, vissaus en de suiker. Roer na iedere toevoeging en laat het licht koken.
3.Voeg de kip toe en roer de stukjes door de saus. Voeg de kokosmelk en aardappelblokjes toe. Roer en breng weer aan de kook. Zet het vuur lager zodat het door kan sudderen.
4.Laat 30 tot 40 minuten sudderen, af en toe roeren, tot de kip en aardappelen gaar zijn. Snijd de tomaat en voeg dit samen met de rode peper toe gedurende de laatste 10-15 minuten van de kooktijd Tip: als u van een dunne saus houdt, doe dan de deksel op de pan. Voor een wat dikkere saus kunt u de deksel er af laten.
5.Proef de curry. U kunt meer vissaus toevoegen voor een zoutere smaak of meer chili als u het pittiger lekker vindt. Is het te zuur, voeg dan een beetje meer suiker toe. Te zout of zoet? Doe er een vleugje tamarinde of limoensap bij. Als het te pikant is, kunt u meer kokosmelk toevoegen.
6.Voeg nog een handje cashewnoten toe en roer het goed door. Doe de curry in een schaal of schep het op de borden of in de kommen. Serveer de curry met Thaise jasmijnrijst. Smakelijk eten!

Serveertip

De curry is ook heerlijk met saffron- of kokosrijst.De kip kan ook vervangen worden door lams- of rundvlees.

Bron

Http://thaifood.about.com/od/thaicurrydishes/r/Thai-Massaman-Chicken-Curry.htm



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1336987094
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top