1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Broccoli
  6. Preirisotto met mediterrane broccoli

Preirisotto met mediterrane broccoli

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2013

Ingrediënten 4 personen


800 ml water
2 groentebouillonblokjes
1 prei
olijfolie om in te bakken
300 g risottorijst
200 g feta
2 stronken broccoli
1 ui
2 teentjes knoflook
280 g zongedroogde tomaten op olie
65 g pijnboompitten (2 grote eetlepels)



Preirisotto met mediterrane broccoli
Preirisotto met mediterrane broccoli

Een makkelijk en snel gerecht voor een doordeweekse dag. Binnen een half uur een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Risotto

Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd hem in fijne halve ringetjes, ook het groen.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei 2-3 minuten tot hij zacht begint te worden.
Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten onder af en toe roeren. Wacht tot de bouillon is opgenomen door de rijst voor je weer een soeplepel bouillon toevoegt. Roer goed na elke lepel bouillon.
Proef na 20 minuten koken of de risotto gaar is.
Verbrokkel de feta boven de risotto en roer door elkaar. Warm op laag vuur door.

Mediterrane broccoli

Breng terwijl de risotto kookt, een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk van de broccoli in gelijke stukken.
Kook de broccoliroosjes en -stronk in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoli af.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de hem fijn.
Snijd de zongedroogde tomaten in gelijke stukken.
Verhit een scheutje olie van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten circa 2 minuten.
Voeg de broccoli toe en bak het geheel circa 5 minuten.
Breng op smaak met versgemalen peper.

Serveertip

Verdeel de risotto over de borden en schep de broccoli erbij.

Bron

24kitchen.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top