
150 gram bosbessen of blauwe bessen
125 gram bloem + 1 theelepel bakpoeder (Je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken!)
mespunt zout
15 gram amandelschaafsel + wat om te bestrooien
125 gram yoghurt
65 gram zachte boter
1 ei
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker
Mixer
beslagkom
papieren vormpjes (caisses)
muffinvorm
Heerlijke sappgige muffins met blauwe bessen en amandelschaafsel door het deeg. Lekker fris en zomers!
Gauw klaar en smullen maar!
Lauwwarm zijn ze op z`n lekkerst dus je hoeft niet lang te wachten na het bakken!
Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng het bloem, bakpoeder, mespunt zout en amandelen door elkaar.
Mix de zachte boter, het ei, de yoghurt en de suiker door elkaar.
Schep de bloemmassa er voorzichtig door.
Vul de vormpjes tot plm. 3/4 van de inhoud.
Bak de muffins plm. 20 - 25 minuten op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven. (Baktijd is afhankelijk van je oven!)
Lekker bestrooid met poedersuiker en een toefje slagroom erbij.
erinn 30-07-2013
Okay, deze ga ik maken.
Dank voor het recept,
Ilonka