Zomerse bosbessenmuffins met yoghurt en amandelen (= blauwe bessen)

  • Engels, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2013
  • Zomerse bosbessenmuffins met yoghurt en amandelen (= blauwe bessen)

    Zomerse bosbessenmuffins met yoghurt en amandelen (= blauwe bessen)

    Zomerse bosbessenmuffins met yoghurt en amandelen (= blauwe bessen)

  • Zomerse bosbessenmuffins met yoghurt en amandelen (= blauwe bessen)

    Zomerse bosbessenmuffins met yoghurt en amandelen (= blauwe bessen)

    Zomerse bosbessenmuffins met yoghurt en amandelen (= blauwe bessen)

Heerlijke sappgige muffins met blauwe bessen en amandelschaafsel door het deeg. Lekker fris en zomers!
Gauw klaar en smullen maar!
Lauwwarm zijn ze op z`n lekkerst dus je hoeft niet lang te wachten na het bakken!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
150 gram bosbessen of blauwe bessen
125 gram bloem + 1 theelepel bakpoeder (Je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken!)
mespunt zout
15 gram amandelschaafsel + wat om te bestrooien
125 gram yoghurt
65 gram zachte boter
1 ei
70 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
beslagkom
papieren vormpjes (caisses)
muffinvorm

Bereidingswijze

Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

Meng het bloem, bakpoeder, mespunt zout en amandelen door elkaar.
Mix de zachte boter, het ei, de yoghurt en de suiker door elkaar.
Schep de bloemmassa er voorzichtig door.
Vul de vormpjes tot plm. 3/4 van de inhoud.
Bak de muffins plm. 20 - 25 minuten op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven. (Baktijd is afhankelijk van je oven!)

Serveertip

Lekker bestrooid met poedersuiker en een toefje slagroom erbij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

erinn avatar
erinn 30-07-2013

Okay, deze ga ik maken. Dank voor het recept, Ilonka

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten