Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

  • Grieks,
  • 10-20 min.
  • Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

    Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

    Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

  • Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

    Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

    Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

  • Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

    Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

    Gegrilde lamskoteletten in hemelse marinade (BBQ)

Ik had het nog niet gedaan dit jaar dus het moest er met dit fraaie weer maar eens van komen. Lamskoteletten roosteren in de tuin op de barbecue. Maak heerlijke marinade met allemaal verse kruiden uit eigen tuin (anders koop je een paar bosjes). Mede door het warme weer groeien de kruiden (en de tomaatjes) buiten explosief. Als je ze hebt gebruiken! Koop bij voorkeur vers lam bij een Turkse (of Islamitische) slager. Ze zijn niet alleen verser (door het verloop), maar ook heel veel goedkoper dan bij een Keurslager.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12-16 verse lamskoteletten
7-8 el olijfolie
Vers sap van ½ citroen
8 teentjes knoflook (fijn)
4 el vers gehakte tijm
4 el vers gehakte rozemarijn
4 el vers gehakte oregano
1 el vers gehakte munt
Zeezout
Zwarte peper vers gemalen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 839,23 kcal
Koolhydraten 10,54 g
Eiwitten 58,39 g
Vetten 61,88 g
Benodigdheden

Glazen schaal

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een glazen schaal. Voeg de vers gehakte knoflook, de verse gesnipperde kruiden en het citroensap toe. Meng goed door elkaar. Neem de lamskoteletten, doe er aan weerskanten zout en vers gemalen peper op. Leg ze in de marinade en draai ze een paar keer om. Dek de schaal af met plastic folie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Die smaken trekken dan lekker in het vlees. Haal de schaal eruit en laat eerst op kamertemperatuur komen! Leg ze dan op een hete barbecue en rooster ze dan medium rare (3-5 minuten aan elke kant) gaar en bruin. Smeer af en toe in met een restje marinade. Haal ze er dan af, bedek ze onder aluminium folie en laat minimaal 6 minuten rusten. Zo blijven ze botermals. Nu lekker kluiven want zo lekker eet je ze alleen bij een Griek. Nog een tip: indien je veel verse kruiden hebt in je tuin, pluk, hak ze fijn en vries ze in. Zo heb je de hele winter gratis verse biologische kruiden!

Serveertip

Rooster er gelijk wat verse aardappels bij mee (in de schil), serveer met geroosterde tomaten of tomatensalade en je hebt een feestmaal.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten