Pittige zelfgemaakte Teriyaki marinade
- Fusion,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 24-07-2013
In deze marinade kun je vanalles marineren voor de barbecue. Varkensvlees zoals schouderkarbonade, hamlap en speklap, kip, kipfilet, saté, biefstuk en natuurlijk verse moten zalm en grote garnalen. Door de suiker gaat het bij het roosteren ietwat karamelliseren en ziet alles er daarom erg mooi uit. Denk er aan, deze marinade is wel pittig!
Ingrediënten 4 personen
½ bosje lente ui (heel fijn)1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 cm verse gember (fijn)
3 el zonnebloemolie
3 el witte wijn azijn
1 klein kopje water
4-5 el suiker
6 el sojasaus
2 el worchestersaus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 207,71 kcal |
Koolhydraten | 27,76 g |
Eiwitten | 3,57 g |
Vetten | 7,94 g |
Benodigdheden
schaalBereidingswijze
Neem een glazen schaal en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Maak de marinade het liefst een dag van tevoren zodat die smaakjes rustig in elkaar kunnen overlopen. Bewaren in de koelkast en de volgende dag gebruiken. Proef even of hij pittig genoeg is of juist te pittig. Speel dan wat met gember en rode peper en worchestersaus. Je kunt hem helemaal maken naar je eigen smaak en wensen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties