1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Pittige zelfgemaakte Teriyaki marinade

Pittige zelfgemaakte Teriyaki marinade

Door: Fressnapf

  • Fusion,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-07-2013

Ingrediënten 4 personen


½ bosje lente ui (heel fijn)
1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 cm verse gember (fijn)
3 el zonnebloemolie
3 el witte wijn azijn
1 klein kopje water
4-5 el suiker
6 el sojasaus
2 el worchestersaus


Verder heb je nodig


Schaal

Verse Teriyaki marinade

voor de BBQ, lekker pittig

voor de BBQ, lekker pittig

In deze marinade kun je vanalles marineren voor de barbecue. Varkensvlees zoals schouderkarbonade, hamlap en speklap, kip, kipfilet, saté, biefstuk en natuurlijk verse moten zalm en grote garnalen. Door de suiker gaat het bij het roosteren ietwat karamelliseren en ziet alles er daarom erg mooi uit. Denk er aan, deze marinade is wel pittig!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een glazen schaal en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Maak de marinade het liefst een dag van tevoren zodat die smaakjes rustig in elkaar kunnen overlopen. Bewaren in de koelkast en de volgende dag gebruiken. Proef even of hij pittig genoeg is of juist te pittig. Speel dan wat met gember en rode peper en worchestersaus. Je kunt hem helemaal maken naar je eigen smaak en wensen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top