1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Cataplana

Cataplana

Door: HelgaThijsen

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr stevige witvis (zeeduivel of zeewolf) in stukken
20 mosselen
12 garnalen met kop en schaal
20 kokkels
1 ui in ringen
1 groene paprika in dunne reepjes
2 tenen fijngesneden knoflook
1 geschilde aardappel in 6 stukken
1/2 fijngesneden spaanse peper zonder zaad
2 ontvelde tomaten in blokjes
1/2 l. visbouillon
3 dl witte wijn
1 el tomatenpuree
1/2 bosje fijngehakte bladselderij
1/2 bosje fijngehakte peterselie
1 bosje fijngehakte koriander
1/2 citroen
peper en zout
1 tl. paprikapoeder
1 laurierblad
olijfolie


Verder heb je nodig


Wok of cataplanapan


Een heerlijk Portugees visstoofpotje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet in een wok (catapalanapan) uit, knoflook, spaanse peper, groene paprika, tomatenpuree, paprikapoeder aan met wat olie. Voeg witte wijn toe en kook even door. Voeg visbouillon, tomaten, aardappel en laurierblad toe en laat dit op een laag vuur ca 20 minuten trekken. Breng de saus op smaak met peterselie, bladselderij, peper en zout. Voeg verolgens de witvis, garnalen, kokkels en moesselen toe en breng aan de kook met de deksel op de pan gedurende ca. 4 minuten.

Serveertip

Druppel met citroensap en garneer met koriander.
Heerlijk met stokbrood

Bron

Topkok Joris Kerkhofs



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HelgaThijsen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top