1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)

Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)

Door: wilmiewillemse

  • Grieks, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2013

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram gehakt, half om half,
- 2 uien,
- 2 el paneermeel,
- 1/2 thl. kaneelpoeder,
- klein bosje peterselie,
- Peper & zout.


Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)

Lekker in een pitabroodje met salade

Lekker in een pitabroodje met salade
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)
Sheftalia (specialiteit uit Cyprus)

Tijdens mijn vakantie op Cyprus heb ik een aantal nieuwe gerechten leren kennen. En dit is er eentje van.
Het is voor mij altijd een uitdaging om juist dat te bestellen wat ik nog nooit heb gegeten, soms valt het mee soms, valt het tegen.
Dit is door de keuring heen gekomen en daarom heb ik het thuis weer gemaakt om het hier te kunnen delen.
Het oorspronkelijke gerecht is een worstje, maar omdat het hier een beetje lastig is om die te maken heb ik er balletjes van gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de uien en de peterselie fijn, meng alle ingrediënten door elkaar en maak er 12 balletjes van.
- Braadboter in de pan tot het bruist.
- De balletjes op een hoog vuur aanbraden en daarna op een klein vuurtje verder laten garen
- Klein beetje water toevoegen, en nog een half uurtje laten sudderen.

Tags, , , , ,

Serveertip

Je kunt het gewoon als hoofdgerecht eten maar ook als lunch in bijvoorbeeld een
pitabroodje met bijvoorbeeld tomaten, komkommer, ui en peterselie.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top