1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Afelia (specialiteit uit Cyprus)

Afelia (specialiteit uit Cyprus)

Door: wilmiewillemse

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-07-2013

Ingrediënten 5 personen


- 1kg. varkensvlees (fricandeau of beenham)
- 150 ml. rode wijn
- 2 el koriander (zaden)
- olijfolie
- peper & zout.


Afelia (specialiteit uit Cyprus)

Smakelijk eten.

Smakelijk eten.
Afelia (specialiteit uit Cyprus)
Afelia (specialiteit uit Cyprus)
Afelia (specialiteit uit Cyprus)

Het gemarineerde vlees, zachtjes laten stoven.

Het gemarineerde vlees, zachtjes laten stoven.
Afelia (specialiteit uit Cyprus)
Afelia (specialiteit uit Cyprus)

Dit gerecht heb ik tijdens mijn vakantie op Cyprus leren kennen. Een voor mij totaal onbekend gerecht. Maar onbekend betekent voor mij niet onbemind.
Na enig speurwerk bleek dat het helemaal niet zo moeilijk was om zelf te maken. En dus heb ik het thuis in mijn eigen keuken eens uitgeprobeerd.
En ik kan jullie wel zeggen dat het precies zo smaakte zoals ik het op Cyprus gegeten heb.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


- Maak de korianderzaadjes fijn in een vijzel of gebruik eventueel korianderpoeder (ketoembar).
- Snijd het vlees in blokjes en meng het met de wijn en de koriander, zorg dat al het vlees onderstaat en voeg eventueel nog wat extra wijn toe.
- Laat het vlees 2 à 3 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verhit de olie en bak het vlees aan.
- Giet de marinade erbij en laat het op een klein pitje ruim een uur zachtjes sudderen.
- Voeg, indien nodig, meer wijn of een beetje water toe.
- Als het vlees zacht is, kun je het serveren met de ingekookte wijn als saus.

Tags, , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top