1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. De echte Mihoen goreng, yummie!!!

De echte Mihoen goreng, yummie!!!

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gr mihoen (voorgeweld zoals op de verpakking staat)
200 gr kipfilet (in hele fijne blokjes)
200 gr roze garnalen
3 sjalotjes (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (in plakjes)
1 stang prei (in dunne ringetjes)
1/2 witte kool (in dunne reepjes)
150 gr peultjes (gehalveerd in de lengte)
1 bosje bladselderij (fijngesneden)
2 el ketjap manis
1 dl wokolie
(versgemalen) p&z


Verder heb je nodig


Kookpan, wok, snijplank, scherp mes.


Mihun, Mifang... allemaal namen voor de heerlijke mihoen zoals wij hem/haar kennen... Dit is een super-recept zoals je het meeneemt van een goed afhaaladres, maar dan lekkerder!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Doe de kip erbij en wok die een paar minuten mee tot die zo goed als gaar is en doe er de prei bij. Even goed omwokken en de peultjes, kool en mie erbij doen. Wok nog een goeie minuut flink omscheppend, voeg de garnalen toe en breng op smaak met p&z, ketjap en meng er de selderij door. Proeven of het goed op smaak is naar je zin en dan de wok op tafel en smullen maar! Selamet Makan!!

Serveertip

Lekker met kroepoek, atjar en een koel pilsje!

Bron

Mijn vriendje Jiri



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top