1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. vis in pittige tomatensaus

vis in pittige tomatensaus

Door: harriehenny

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2013

Ingrediënten 4 personen


400g,kabeljauw of koolvis ontdooid
2 eetl. Citroensap,zout 4 eetl.zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 rode pepers, in stukjes
1 theel.trassi of sambal badjak
3 teentjes knoflook, gepeld
1/2 theel. Djahe
1 blikje tomatenpuree(70g)
1 eetl. Ketjap mani1 kippen bouillontablet
Heet water.



Jammie jammie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep de vis droog.verdeel deze in moten en besprenkel ze met citroensap.strooi er zout over. Vrijf1 eetl.olie met ui,rode peper,trassi, knoflook en djahe in een vijzel tot een pasta of pureer in de keukenmachine.fruit dit mengsel2 min. In nog 1 eetl.olie.
Voeg de tomatenpuree, ketjap en het bouillontablet toe en meng er heet water door tot sausdikte.
Bak de vis2 - 3 min. Per kant in de rest van de olie
leg de vis op een schaal en giet de saus erover.

Serveertip

Lekker met pasta en doperwten /worteltjes

Bron

Boodschappen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harriehenny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top