1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Chutney
  5. Vijgen chutney

Vijgen chutney

Door: a3anne

  • Multi-cultureel, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-07-2013

Ingrediënten 8 personen


1 eetlepel zonnebloemolie
1 grote rode ui
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
120 gram bruine basterdsuiker
125 ml appelcider azijn
Sap en schil van 1 citroen
100 gram rozijnen en ander gedroogd fruit
1 ½ theelepel mosterdzaad
1 klein kaneel stokje
Snufje gemalen allspice
Snufje zout
Snufje gemalen kruidnagel
Snuf fijngemalen rode peper
450 gram verse vijgen, kroontje eraf en kleingesneden



Een heerlijke combinatie met b.v. paté.
In Frankrijk pluk ik de vijgen tijdens het wandelen en maak ze dan thuis (in Frankrijk) klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in een brede pan op middelhoog vuur de olie en bak de uien tot ze glazig zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten, roer continu
Voeg de resterende ingrediënten toe, behalve de vijgen
Lat dit ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan
Kook de vijgen mee tot ze zacht en gaar zijn
Haal de deksel van de pan en kook nog eens 10-15 minuten op een laag vuur onder continu roeren.
Stop als het de consistentie heeft van jam en die de inhoud van de pan in goed schoon gemaakte potten

Serveertip

Lekker bij vlees, kaas en paté

Bron

David Lebovitz



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top