Gangmakers

 • Nederlands, Banket
 • 30-60 min.
 • Geplaatst op 21-07-2013
 • Gangmakers

  Gangmakers

  Gangmakers

 • Gangmakers

  Gangmakers

  Gangmakers

ja, het alom bekende Nederlandse koekje. Mijn man is waarschijnlijk de grootste fan, hij eet ze heel vaak bij het ontbijt, normaal gesproken het soort dat uit de supermarktschappen komt. Volgens mij is het aardig goed gelukt om deze eigengemaakte versie ook goed te laten smaken. Voor de cake heb ik beslag zonder bakpoeder gebruikt om de platte bovenkant te waarborgen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
30g roomboter
80g suiker, waaronder 1 theelepel vanillesuiker
2 eieren
45g bloem
snuf zout
3 theelepels aardbei- of framboosjam
70g pure chocolade
2 theelepels geurloze olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor het beslag de eiwit van de eidooiers scheiden. Eiwit opkloppen met de zout en de helft van de suiker tot het stevige pieken vormt. Zachte roomboter opkloppen met de dooiers en de rest van de suiker tot luchtige, lichte massa. In deze massa een derde van de eiwit toevoegen en alle bloem, stevig doorroeren tot het beslag weer glad is. Daarna voorzichtig de rest van de opgeklopte eiwitten erdoorheen spatelen, zo dat er zo min mogelijk lucht verloren gaat.

Een vorm voor cupcakes invetten met boter en licht bestuiven met bloem. Elk vormpje tot 1/3 met het beslag vullen en voorzichtig 1/2 theelepel jam erbovenop leggen. Daarna het beslag verdelen. De vormen mogen vrij vol zijn, het cakeje rijst niet veel. Bakken in vooverwarmde oven op 170-180C, totdat de bovenkant mooi gouden van kleur is en terugspringt als je het met vinger aanraakt. Waarschijnlijk een minuut of 10-15. De cakejes laten afkoelen.

Voor het glazuur de chocolade smelten au bain marie en de olie erdoorheen roeren. De bovenkant van de cakejes erin dippen, desnoods extra chocolade erboven druppelen. Laten hard worden.

Bron

www.bonnefooigastronome.nl

Serveertip

Aanbevolen met een kop al dan niet warme chocolade melk. Eet smakelijk!

Laatste reacties

bonnefooigastronome avatar
bonnefooigastronome 24-07-2013

Beste Alie, 6 stuks precies.

alie2 avatar
alie2 22-07-2013

Hoeveel cakejes haal je uit dit recept? gr.Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten