Citroencake

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-07-2013
  • Citroencake

    Citroencake

    Citroencake

Heerlijk frisse citroencake

Deel dit recept

Ingrediënten
175 gr boter / 175 gr bloem / 175 gr suiker / 3 eieren / sap van 1 (grote) citroen / half zakje vanillesuiker / half zakje bakpoeder / 150 gr poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer / rechthoekig bakblik

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bereidingswijze

- Mix de boter, bloem, suiker, eieren, vanillesuiker, bakpoeder en het sap van de helft van de citroen.
- Bekleed het (rechthoekige) bakblik met bakpapier en doe het mengsel in het bakblik.
- Bak de cake in ongeveer 25 minuten op 150 graden.
- Maak, terwijl de cake nog warm is, het glazuur door het sap van de andere helft van de citroen te mengen met de poedersuiker.
- Verdeel over de cake en laat de cake afkoelen.

Bron

Duitse kooksite

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten