Gevulde reuzenchampignons met notentapenade voor op de barbe
- 0-10 min.
Lekkere champignonpakketjes in ham voor op de barbeque. De combinatie van de zachte, sappige champignons met de krokante ham en de pittige tapenade maken dit tot een heerlijk zomers, makkelijk te bereiden barbequerecept!
Ingrediënten 4 recipe.people
12 Reuzenchampignons3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
12 plakken rauwe ham
Voor de notentapenade:
1 rode peper/chilivlokken
stukje gemberwortel
50 gr gepelde pistaches of walnoten
2 teentjes knoflook
2 el gehakte verse koriander of (platte) peterselie
1 el citroensap
Voorbereiding
1. Borstel de champignons of veeg ze schoon. Draai de stelen uit de paddenstoelen en zet ze apart. Bestrijk de champignonhoedjes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
2. Snijd de rode peper voor de tapenade open (ik gebruik gewoon wat chilivlokken). Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in stukjes.
3. Pureer de stelen van de champignons met de ingredienten voor de tapenade grof en meng de rest van de olijfolie erdoor.
Bereidingswijze
Vul de champignonhoeden met de tapenade. Vouw de rauwe ham eromheen tot pakketjes. Leg ze op een hete barbeque en rooster ze tot de ham krokant is.
Bron
Ditjes & Datjes 7, 2013
Serveertip
Lekker met een groene salade.