koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-07-2013
  • koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom

    Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom

    Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom

Heerlijke koffiebroodjes gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom en krenten en rozijnen

Deel dit recept

Ingrediënten
Deeg:
500 gr bloem
100 gram zachte roomboter
180 ml lauwwarme melk
40 gr verse gist
25 gram witte basterdsuiker
1 ei
5 gram zout

Banketbakkersroom:
500 ml melk
100 gr suiker
45 gr custardpoeder
2 eidooiers
1 vanillestokje
mespuntje zout

Vulling:
100 gr krenten
100 gr rozijnen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4346,80 kcal
Koolhydraten 685,16 g
Eiwitten 124,39 g
Vetten 115,99 g

Bereidingswijze

Maak eerst de Banketbakkersroom zodat het goed kan afkoelen

Breng 450 gram melk, 50 gr suiker en het vanillemerg aan de kook Roer de eidooiers met de rest van de suiker, melk en
het zout los en roer de custardpoeder erdoor Schenk een scheutje gekookte melk over het eimengsel en roer het met
een garde meteen goed door elkaar Schenk dit mengsel terug in de pan bij de melk en roer ook nu alles meteen weer goed door elkaar
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 2 minuten garen
Stort de banketbakkersroom dan uit op een, met koud water afgespoeld, plat bord en bedek met plasticfolie
Laat de banketbakkersroom goed afkoelen

Het deeg:
Doe voor het deeg alle ingrediënten in een kom en kneed het kort door elkaar Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast
en rol het dan uit op wat bloem tot een lap van 40 x 50 cm Verdeel hier de banketbakkersroom over, maar houd 5 cm aan
één van de langere randen vrij Strooi de krenten en rozijnen gelijkmatig over de gele room
Bestrijk de rand zonder vulling met een kwastje met water Rol het deeg op vanaf de lange rand met room en zorg dat de sluitnaad goed op elkaar plakt Snijd de rol in schijven van 2 cm Leg de deegschijven op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 40 minuten rijzen Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt eitje en bak de koffiebroodjes 12/15 minuten in de voorverwarmde oven Verwarm wat abrikozenjam en bestrijk de warme koffiebroodjes

Eet smakelijk!!

Serveertip

voor het serveren even in de oven bij de koffie/thee

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 21-08-2017

ik ook haha...maar heel veel dank voor dit recept.. oooo wat lekker!

jikke2 avatar
jikke2 15-08-2017

Lange zijde 50cm, plakken 2 cm, dus voor 25 koffiebroodjes.........beetje veel voor 2 personen, ik denk dat ik alles door 5 ga delen.....hahaha

louis8 avatar
louis8 05-09-2014

Morgen eens proberen bedankt voor het heerlijke recept als het morgen lukt zal ik het je laten weten

susan56 avatar
susan56 18-07-2013

Lijkt me heerlijk, bedankt voor het recept gr. Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten